6. mai 2018

Suur koristustöö ehk Teeme ära!

Varahommik - tööd pole veel alanud
Maanaised plaanisid sellel aastal suurt koristustööd, sest seltsimaja ümbrus oli mõnda aega oma elu elanud. Seega oli meie tööde nimekiri pikk. Osaleme suvel Avatud Külaväravate projektis, seega ootame külalisi kaugemalt ja lähemalt. Ja nagu tublid perenaised ikka, tuleb võõraste saabumiseks kraamimist alustada varakult!


Meie talgud said kirja ka "Teeme ära" lehele. Kuigi saime juba oma maanaistest pundi kokku ja taustajõudu oli ka piisavalt, mõtlesime, et äkki keegi tahab veel maanaisi lähemalt vaatama tulla. Uued liikmed on meie sekka teretulnud! Millal siis veel seltsist ja tema tegemistest paremini aimu saada, kui ikka koos tööd tehes.
Tundub, et "Teeme ära" raames tehaksegi kõige enam koristustöid - nii ka meie. Sügisest jäänud puulehed ja kulu; võsa, mis trügis tasahiljukesi peale; kuivanud puuoksad ja suuremad puud, mis langetamist vajasid. Välja said otsitud rehad, kirved, saed ja töö võis alata!






Maamaaste puhkepaus
Tööpäev venis pikaks ja tegi kõhu ning taldriku tühjaks
Sellel aastal kutsuti talgulisi istutama ka oma puu. Maanaised pidasid tükk aega plaani, mis puu talgupäeva meenutama jätta. Suuri ja väärikaid puid on seltsimaja juures küll, aga ilupõõsaid napib. Seega, otsustasime valge sireli kasuks. Ühtlasi jääb sirel meenutama ka seltsi kaheksakümne esimest kevadet.

Maanaiste valge sirel endise Halliku koolimaja ees #omapuu
Teeme ära meeskond pani talgujuhtidele südamele, et tehtaks talgupaigast pildid nii enne kui pärast. Maanaised olid kuulekad ja toimisid täpsete juhtnööride järgi.

Pärast pikka tööpäeva
Ilm oli ilus ning maanaised jõudsid koos taustajõududega palju ära teha. See tegi meele rõõmsaks. Võib suvele julgelt vastu minna!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar